luni, 19 septembrie 2011

Filme cu doctori


Serialele cu doctori!
Fara nici o urma de indoiala imi plac!
Cu ani in urma ma uitam la Emergency Room, acum ma uit la Scrubs cu doctorii aia tampitei pentru ca ma distreaza si ma relaxeaza. Grey Anatomy mi se pare fascinant prin complexitatea personajelor si alienarea unor cetateni care ar trebui sa fie fericiti sau macar linistiti pentru ca au aproape tot. De curand, TVR1 (cu plata) mi-a facut o surpriza placuta si a reluat difuzarea episoadelor din House M.D. House e suprem, n-are rost sa spun ceva, cine il intelege, e ok, cine nu, se poate uita linistit la telenovelele romanesti cu Adela Popescu. E prost insa ca ora de difuzare e cam tarzie si imi strica somnul de frumusete.
Ma tot intreb care e secretul filmelor cu doctori, de ce imi plac? Sa fie oare measjul atavic dat de samanul tribului care il vindeca pe razboinic purtand o masca pe ochi, invaluit in fum si incantand niste mesaje doar de el intelese? Sa fie oare aura pe care toti doctori o cultiva sugerand ca medicina e ceva doar pentru cei alesi, oarecum ocult si greu de inteles de catre plebe? Sau e fascinatia data de ideea ca propriul corp nu e mai mult decat o bucata de carne in mana medicilor, pe care acestia o taie, o cos, o inlocuiesc dupa bunul plac? Constienta propriei fragilitati in mainile unor oameni mai oameni decat ceilalti care dau impresia ca stiu tot si speranta ca acestia ne vor carpi si repara pentru inca o zi sa fie oare secretul?
Majoritatea dintre noi ne batem zilnic joc de propria persoana - mancam ca porcii, bem pana nu mai stim de noi, dormim cateva ore pe noapte, maximum de sport e sa ne mutam dosurile de pe canapea pe scanul de la masina si de acolo pe scaunul de la birou. Cand dupa 40 de ani incepem sa scartaim dam fuga repede la doctor, ii strecuram usor jenati 50 lei in buzunarul de la halat si asteptam cu speranta sa ne dea da 2 pastile si un sirop care sa ne faca de 20 de ani. Daca asta nu se intampla incepem sa ii injuram, sa ii acuzam de incompetenta si coruptie si ne plangem de sistemul sanitar din Romania. Dar scapam din vedere ca pana la urma medicii sunt tot niste oameni, oricat ar incerca ei sa isi aroge o farama de divinitate, ca si pe ei ii dor genuchii si ei poarta ochelari sau au tensiunea crescuta.
Dr House e doar in America, iar acolo traieste doar la televizor. Daca nu e meci, maine sunt alte 2 episoade.
Vizionare placuta!

PS:
EVERYBODY LIES!

Niciun comentariu: